3 грудня 2023, 11:16, Логістика/Техніка

Державні служби Польщі посилять перевірку вантажівок на польсько-українському кордоні

Польська сторона посилює контроль вантажівок на кордоні з Україною, а також планує усунути «несумлінну конкуренцію на транспортному ринку». Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури Республіки Польща.

Міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаядхур повідомив, що контроль, який досі здійснюється на польсько-українському кордоні, буде посилено.

Він підкреслив, що уряд вживатиме заходів в європейських інституціях, спрямованих на «усунення недобросовісної конкуренції на транспортному ринку». Алвін Гаядхур зазначив, що майбутній саміт Транспортної ради Євросоюзу, запланований на 4 грудня, є моментом, коли Євросоюз має підняти питання про наслідки скасування вимоги щодо наявності дозволів на в’їзд до ЄС для українських водіїв.

Польські інспектори провели 180 670 перевірок, з них 84 198, тобто майже 47%, стосувалися іноземних перевізників. 14 767 перевірок стосувалися перевізників з України. Польська сторона заявляє, що за результатами перевірок виявлено 9409 порушень зобов’язань або умов автомобільного транспорту, що призвело до накладення штрафів.

Польський міністр підкреслив, що всупереч заявам, які лунають у публічному просторі, провадження польських служб стосуються також українських перевізників. Польська сторона також проводить заходи щодо українських перевізників щодо плати за проїзд платними ділянками доріг.

З 1 січня по 22 листопада 2023 року польські інспектори провели 38 870 виїзних оглядів, у тому числі 9 347 іноземних транспортних засобів, з них 3 855 (41%) транспортних засобів з України.

«Ми підтримуємо постійний діалог із транспортною галуззю. Під час останньої зустрічі ми домовилися, що державні служби посилять перевірку вантажівок на польсько-українському кордоні. Це була одна з вимог галузі», – заявив міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаядхур.

Як писав AgroPolit.com, Україна і Польща домовились про тимчасове рішення для зняття блокади з кордону. Також українські водії на польському кордоні готуються до  голодування

в