1 грудня 2023, 12:09, Земля

Голова ФДМУ розповів про майбутні аукціони з оренди сільськогосподарських земель

Фонд держмайна в межах великої приватизації у наступному році планує провести аукціони з оренди сільськогосподарської державної землі, а також організувати продаж підприємств. Про це повідомив голова Фонду Віталій Коваль.

Голова Фонду підкреслив, що Україна має широкі інвестиційні можливості, які отримають потенційні інвестори. Віталій Коваль розповів, що мала приватизація вже розпочалася, а скоро ФДМУ виставить на продаж об’єкти з великої приватизації, вартість яких стартує від 250 мільйонів грн.

Голова Фонду підкреслив, що саме на 2024 рік заплановано проведення аукціонів з оренди сільськогосподарської землі, що знаходиться у власності держави. Віталій Коваль додав, що Фонд відкритий до співпраці з рішучими інвесторами.

Велика приватизація, запланована на 2024 рік, передбачає виставлення на ринок таких активів, як Одеський припортовий завод, Центренерго, Об'єднана гірничо-хімічна компанія, Українські енергетичні машини, Електроважмаш та Сумихімпром. Ринок оренди землі повинен бути відкритим, а процес ренти має бути прозорим. Сьогодні час пошуку внутрішніх резервів держави. Саме зараз виникає сприятливий момент для інвестицій в Україну», – проінформував Віталій Коваль.

Як писав AgroPolit.com, Україна потребує допомоги донорів для розмінування. Також Приватбанк буде судитися з державою за ділянки в Буковелі.

в