28 листопада 2023, 15:30, Рейдерство

Ніякого хабаря я не отримував: Сергій Лабазюк відкидає обвинувачення НАБУ

Затриманий за підозрою в хабарництві нардеп Сергій Лабазюк відкинув обвинувачення детективів НАБУ та виклав свою позицію щодо розгляду справи. Відповідне звернення він оприлюднив в соцмережах.

Нардеп повідомив, що детективи НАБУ порушили щодо нього провадження за ст. 369 Кримінального Кодексу України — пропозиція надання вигоди. За його словами, з минулої п’ятниці проходили судові засідання з цієї справи. Фігурант виразив сумніви щодо їх об’єктивності.

За його словами детективи НАБУ документували усі переписки та зустрічі з вказаними особами та виклали це в матеріалах.

Нардеп поділився висновками з матеріалів справи:

  • Він не пропонував віцепрем'єр-міністру чи голові Держагентства якісь гроші,
  • Він не просив порушити закон і дати певній компанії преференції над іншими;
  • Його не було затримано з грошовими коштами, чи будь-яких інших осіб з матеріалів слідства.

«Головне — ніякого хабаря я не отримував і не надавав. Неправомірна вигода по ст. 368 ККУ мене не стосується. В мене немає ні повноважень, ні бажання мати такі подарунки. Я не просив за себе, я питав, чому якісну компанію з будівництва, перед якою наявні заборгованості бюджету доводять до закриття, а людей виганяють на вулицю. Справа точно не стосується питання справедливості. Це відверта провокація підкупу, тобто дії службової особи з підбурення пропонування неправомірної вигоди — за яку, згідно ст. 370 ККУ сам провокатор має сісти за ґрати. Детективи вирішили зробити гарну картинку для медіа і замість складної роботи розкриття системної корупції – самі спровокували підбурення до хабаря, користуючись закритістю тендерів та державних замовлень, які посадовці-підбурювачі самі  й створили. Чому на першій же зустрічі на яку високопосадовці запросили мене з власної ініціативи, вони вже були з мікрофонами та самі натякали на якісь цифри? — питання цікаве», – зазначив Сергій Лабазюк.

Як писав AgroPolit.com, нардепа Сергія Лабазюка заарештували. Також Сергія Лабазюка підозрюють в хабарництві.

в