27 листопада 2023, 16:52, Торгівля

ЄЧерга: перелік пріоритетної аграрної продукції змінили 

Уряд затвердив перелік аграрної продукції з обмеженим строком зберігання, а також перелік сільськогосподарської продукції, яка потребує особливого режиму зберігання. Про це повідомили на урядовому порталі.  

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури має забронювати пріоритетні місця в електронній черзі для проходження через кордон вантажних автомобілів із аграрною продукцією з обмеженим строком і особливим режимом зберігання.  

Мова йде про товари, що проходять першочерговий контроль у пункті пропуску на державному кордоні України. Згідно з рішенням, у перелік продукції, яка має обмежений строк зберігання включили: охолоджене або свіже м’ясо худоби, м’ясо свійської птиці разом із їстівними субпродуктами з неї, сири, жива риба, консервовані та варені яйця у шкаралупі, терен, сливи, персики, нектарини, черешні, вишні, свіжі абрикоси. 

У перелік аграрної продукції, яка потребує особливого режиму зберігання додали: їстівні субпродукти худоби, лошаків, мулів, віслюків, коней, кіз, овець та свиней, м’ясо риб, рибне філе, молоко і вершки згущені та з цукром; вершкове масло, буряк, ріпа, морква, редька, солодкий корінь, селера коренева. 

Як повідомляв AgroPolit.com, Україна приєдналася до експортної програми ЄС. Також польські фермери ввели цілодобову блокаду ще одного пропускного пункту 

в