27 листопада 2023, 14:35, Рослинництво

Експерт розповів, які аграрні професії будуть затребуваними у майбутньому

В Україні у найближчі 10 років затребуваними будуть спеціалісти з технічних, військових, медичних та аграрних професій. Про це написав народний депутат Дмитро Соломчук. 

Зокрема, це інженери та технічні спеціалісти для відновлення оборонно-промислового комплексу. Крім того, за словами експерта, попит підвищиться ще більше військові фахівці всіх спеціальностей. 
Нардеп додав, що не буде проблем з пошуком роботи у випускників STEM-освіти, які займаються наукою, технологією, інженерією та математикою. Враховуючи умови війни додатковий попит спостерігається і на послуги психологів. 

Також серед найзатребуваніших спеціальностей експерт назвав наступні:медичні працівники, реабілітологи; фахівці енергетичної галузі; професіонали у будівельній галузі; спеціалісти з публічної політики; оператори обладнання з ЧПК (числове програмне керування). 

Що стосується аграрного сектору, то ще більшої затребуваності набудуть оператори сільськогосподарської техніки, агрономи і ветеринари. 

Молоде покоління вже сьогодні має розуміти важливість цих професій і перспективу їх розвитку. Україні потрібні нові спеціалісти, які будуть розвивати і посилювати нашу державу" — зазначив Дмитро Соломчук. 

Як писав AgroPolit.comаграрні підприємства можуть включити в Реєстр об'єктів критичної інфраструктури. Також Укрзалізниця обіцяє з 1 листопада пришвидшити свої зерновози.

в