27 листопада 2023, 11:00, Харчова безпека

Риба, сіль та інші товари: Тарас Висоцький розповів про можливий дефіцит в Україні 

Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький заявив, що блокада кордону польськими перевізниками та нестабільна робота словацького кордону негативно впливають на продовольчу безпеку України, та можуть призвести до дефіциту продовольства. Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН

Тарас Висоцький визнав, що повноцінно водний шлях ще не працює, тому що там залишаються військові ризики. Він розповів, що раніше Україна, в основному, імпортувала продукцію контейнерами через Одесу, тепер її транспортують автомобільним транспортом, оскільки альтернативи йому немає.  

Перший заступник міністра допустив, що може виникнути дефіцит важливого продовольства, починаючи з солі, тому що українське виробництво перебуває в окупації. За його словами, українцям може не вистачити й інших продуктів, які в нашій країні не вирощують.  

Серед них представник Мінагро назвав цитрусові, банани та морепродукти, оскільки Україна не має в зараз доступу до моря, щоб повноцінно їх виловлювати. Тарас Висоцький вважає, що перебої можливі, не тільки з елітними дарами моря, але й з звичайним хеком та іншою замороженою рибою. 

Спікер додав, що якщо для експорту альтернативою є Одеса, то для імпорту її майже немає, окрім транспортування по довшому і дорожчому маршруту.  

Як писав AgroPolit.comТарас Висоцький назвав виклики, які має побороти агросектор України перед вступом до ЄС. Також Тарас Висоцький розповів про результати боротьби з тіньовим зерном

в