27 листопада 2023, 09:55, Логістика/Техніка

Володимир Зеленський: Україна отримає морські катери для захисту зернового коридору 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що кілька країн передають Україні морські катери, які будуть супроводжувати кораблі, що проходять зерновим коридором, запущеним в акваторії Чорного моря. Про це Володимир Зеленський сказав після проведення міжнародного саміту Grain from Ukraine, пише УНІАН

За словами президента зерновий коридор працює, але різні виклики продовжують існувати. Він підкреслив, що рф спробує максимально блокувати новий коридор, але вона не матиме потужного впливу на цей шлях.

Володимир Зеленський підкреслив, що Україна досягла домовленостей з Британією, яка займається страхуванням коридору. Він наголосив, що така співпраця має принести відповідні результати.  
Президент розповів, що має домовленість з кількома державами щодо потужного супроводу відповідними морськими катерами. Глава держави сказав, що Україні налагодила взаємини із Болгарією, Румунією та Туреччиною для функціонування цього коридору. 

Президент зазначив, що збільшуються обсяги перевезення зерна залізницею через Молдову та Румунію. Очікується, що залізницею до кінця року перевозитиметься 4 млн т зерна. 
Водночас, Україна передала міжнародним партнерам запит на отримання оборонних систем для захисту інфраструктури та громадян в Одеській області.  

Як писав AgroPolit.com, в Україні права на землю не оформили 120 тисяч власників ділянок. Також трейдери вважають, що боротьба уряду за валютну виручку може загрожувати всьому агроекспорту.

в