24 листопада 2023, 09:51, Логістика/Техніка

Страйк перевізників на польському кордоні: підготовка до евакуації українських водіїв розпочалась

Українська сторона самостійно почала процес евакуації водіїв вантажних автомобілів, які застрягли в черзі на кордоні через страйк польських перевізників. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Водії декілька тижнів залишаються у черзі, яка простягнулася на декілька кілометрів і у них нема належних умов для життя. Офіційно підтверджено, що через акцію протесту вже загинули два українських водія.

Українська сторона почала збір інформації для евакуації водіїв. Сергій Деркач підкреслив, що часу на пошук компромісів більше немає. Заступник міністра додав, що українські водії страждають через страйк кількох людей, дії яких підтримує місцева влада.

Ми розпочали збір даних для евакуації наших водіїв. У нас вже вичерпався час на погодження компромісів. Зараз наші водії при мінусовій температурі потерпають від дій кількох людей, що заблокували кордон за згоди місцевої влади. Ми кілька разів порушували питання на робочому та офіційних рівнях щодо харчування, чергування швидких, пожежних машин, належних санітарних умов – цього всього немає. Натомість і надалі бачимо повідомлення про погодження продовження протесту з боку місцевої влади», – зазначив Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.com, Україна вимагає розблокувати кордон. Також Денис Шмигаль розповів, про що домовився з віцепрезидентом Єврокомісії.

в