23 листопада 2023, 18:01, Логістика/Техніка

У черзі загинули два водія: Україна вимагає розблокувати кордон

У черзі перед пропускним пунктом до України через протест польських перевізників загинули вже два водії. Про це повідомив посол України у Польщі Василь Зварич.

Він підкреслив, що обмеження руху вантажівок польськими протестувальниками загрожує життю людей, а також перешкоджає порядку дорожнього руху, а тому є прямі підстави для розпуску страйку, відповідно до закону Польщі «Про зібрання».

Посол додав, що у кожного э право протестувати, але обрана форма, тривалість і час зібрання створює загрозу життю і безпеці людей, враховуючи, серед іншого, складні погодні умови. Слід зазначити, що перший український водій помер перед пропускним пунктом «Дорогуськ – Ягодин» 11 листопада, коли намагався перетнути кордон.

«У зв’язку зі смертю уже другого українського водія, який керував українським вантажним автомобілем, та перебував у черзі, спричиненій страйком польських перевізників перед пунктом пропуску Корчова, посольство в терміновому порядку звернулося з черговою офіційною нотою до Міністерства закордонних справ Польщі, вимагаючи розблокувати рух вантажних транспортних засобів. Відповідні сигнали доведені також до Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі», – зазначив Василь Зварич.

Як писав AgroPolit.comДенис Шмигаль розповів, про що домовився з віцепрезидентом Єврокомісії
Сьогодні. Також у Польщі звинуватили власного міністра в зерновому скандалі з Україною.

в