23 листопада 2023, 16:50, Торгівля

Блокада кордону: Денис Шмигаль розповів, про що домовився з віцепрезидентом Єврокомісії

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс провели переговори щодо блокування кордону деякими державами-членами Євросоюзу. Про це повідомив Денис Шмигаль.

За словами глави уряду, вдалося почати оперативну роботу із налагодження альтернативних логістичних маршрутів. Денис Шмигаль наголосив, що українська сторона представила свої варіанти вирішення проблеми і сподівається на сприяння Європейської комісії в усуненні складнощів з агроекспортом.

Сторони особливу увагу приділили блокаді кордону з деякими країнами-членами Євросоюзу. Слід зазначити, що на кордоні України та Польщі акція протесту перевізників триває з 6 листопада.

Підтримку України обговорили під час онлайн-зустрічі з Виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії. ЄС надав черговий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1,5 млрд євро. Загальна бюджетна підтримка цього року сягнула 16,5 млрд євро. Окремо зосередили увагу на ситуації на кордоні України з деякими країнами ЄС. Оперативно налагоджуємо альтернативні логістичні маршрути. Озвучив наші пропозиції. Вдячний Валдісу Домбровскісу – за постійну підтримку», – зазначив Денис Шмигаль.

Як писав AgroPolit.com, у Польщі звинуватили власного міністра в зерновому скандалі з Україною. Також страйкарі заблокували ще один пункт пропуску на кордоні з Україною

в