24 листопада 2023, 18:00, Тваринництво

В Мінагро вирішили перенести запровадження європейських вимог до молочних продуктів

В Мінагрополітики врахували вимоги виробників молочної продукції, які стосуються впровадження регламентів Євросоюзу №445/2007 та №1308/2013, прийнявши рішення про перенесення на 2025 р їх обговорення. Про це повідомляє видання Телеграф.

У Спілці молочних підприємств України позитивно оцінили такі дії Мінагро, оскільки саме відповідне об’єднання виступило за додаткове опрацювання документів. Молочники заявили, що вітають зважену позицію Мінагро у питанні адаптації вимог Євросоюзу до вітчизняного ринку.

У спілці додали, що таке рішення дає час українським молочникам для формування спільної позиції з Європейською молочною асоціацією з метою подальшої інтеграції українського молочного сектору до ринку Євросоюзу.

Слід зазначити, що українські молочники просили Мінагро перенести запровадження європейських вимог, що стосуються жировмісних продуктів. У наступному році молочники України хочуть долучитися до Європейської молочної асоціації.

Враховуючи позицію асоціацій українських виробників харчових продуктів ми дійшли згоди продовжити обговорення даного питання у 2025 році за ініціативи та готовності галузі», — зазначили у Міністерстві аграрної політики і продовольства України у відповідь на запит журналістів.

Як писав AgroPolit.comМінагро допоможе цукровикам експортувати продукцію до Євросоюзу. Також Україні вдалося наростити експорт молока.

в