25 листопада 2023, 09:00, Харчова безпека

Експерт розповів, що Україна має зробити для розвитку органічного виробництва

В Україні необхідно підтримувати підготовку кваліфікованих кадрів, обізнаність виробників та громадян у питанні сильних сторін органічної продукції, а також провести законодавче врегулювання для розвитку органічного виробництва. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Представник Мінагро підкреслив, що органічна галузь в Україні розвивається, навіть в умовах розв’язаної рф повномасштабної війни, а виробники працюють навіть в складних умовах.

Перший заступник підкреслив, що відповідну законодавчу базу для підготовки кадрів вже готують. Тарас Висоцький додав, що держава сприятиме навчанню фахівців, які хочуть випробувати себе в якості інспекторів органічного виробництва.

Україна – потужний експортер органічної продукції на ринок ЄС. Правове поле в органічному секторі постійно оновлюється і адаптується до вимог європейського законодавства. Важливо, щоб розвиток органічної галузі обговорювали комплексно: бізнес, профільні асоціації, державний сектор, міжнародні партнери. Це дозволить сектору зростати, виробникам продовжувати радувати споживачів своєю продукцією, а наша органічна система буде фахова, освічена та готова до змін», – зазначив Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.comТарас Висоцький назвав виклики, які має побороти агросектор України перед вступом до ЄС. Також Тарас Висоцький розповів про результати боротьби з тіньовим зерном

в