20 листопада 2023, 16:50, Торгівля

Саміт продовольчої безпеки: Україна запросила до співпраці Мавританію

Українська сторона запросила Мавританію підтримати Формулу миру президента Володимира Зеленського та взяти участь у Міжнародному саміті продовольчої безпеки, який має пройти у Києві 25 листопада. Про це повідомив спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх.

Відповідне питання Максим Субх обговорив під час робочого візиту до міста Нуакшот з міністром закордонних справ, співробітництва та закордонних мавританців Ісламської Республіки Мавританія Мохамедом Салемом Ульд Мерзуґом.

Спеціальний представник наголосив на необхідності відновлення безперешкодного функціонування Чорноморського зернового коридору для експорту українського зерна до країн Африки, Азії та Близького Сходу.

Він закликав Мавританію підтримати та приєднатися до започаткованої президентом України ініціативи Grain from Ukraine, метою якої є збільшення поставок продовольства до країн Африки та Азії.

Сторони обговорили шляхи розвитку двостороннього співробітництва в торговельно-економічній, енергетичній, аграрній, гірничодобувній сферах, галузях інформаційно-комунікаційних технологій, культури та освіти.

Масим Субх поінформував мавританського міністра про намір відкрити нові посольства України в Африці.

в