20 листопада 2023, 14:33, Логістика/Техніка

Корабель, який пошкодила російська ракета, вийшов з українського порту

Корабель Kmax Ruler під прапором Ліберії, в який у порту Південний влучила російська протирадіолокаційна ракета Х-31П, вийшов у рейс. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій, посилаючись на заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрія Васькова.

За словами заступника міністра, корабель вийшов з українських територіальних вод та знаходиться в Румунії, або в болгарських водах. Він уточнив, що судно завантажене і вийшло в рейс.

Юрій Васьков додав, що по компенсацію до фонду військових ризиків, який є в Україні з 2023 року, судновласники не зверталися. Корабель мав класичний страховий пакет, який покриває військові ризики.

Слід також зазначити, що японська судноплавна компанія Nippon Yusen KK заявила, що зафрахтований нею корабель було затримано в Червоному морі після попереднього повідомлення про інцидент ізраїльським урядом.

Ізраїль заявив, що підтримувані Іраном повстанці Хуси в Ємені викрали вантажне судно в Червоному морі, одному з найбільш завантажених судноплавних шляхів у світі. Інцидент пожвавить побоювання, що війна Ізраїлю та ХАМАС може призвести до великих збоїв у судноплавстві.

Офіс прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху засудив арешт судна, яке належало британській компанії та керувалося японською фірмою.

Як писав AgroPolit.com, у ВМС розповіли про складнощі і успіх зернового коридору. Також біля берегів України корабель з зерном отримав легкі пошкодження.

в