17 листопада 2023, 14:02, Торгівля

Молдова обмежила ввезення агропродукції через пункт пропуску на Вінниччині

Молдова наклала заборону на ввезення певної аграрної продукції та інших товарів на Вінниччині у Могилеві-Подільському через відсутність представника органу, що має здійснювати перевірку. Про це повідомили у Державній прикордонній службій України.

Молдовська сторона оголосила про відкриття тимчасового інспекційного пункту «Отач — Могилів-Подільський», який отримав повноваження, аналогічні з постійними прикордонними інспекційними постами. Він працюватиме з понеділка до п’ятниці і займатиметься виключно пропуском свіжого пастеризованого молока.

Слід зазначити, що на кордоні Польщі та України вже десять днів спостерігається вантажний транспортний колапс: проїзд фур в обидві сторони на трьох найбільших прикордонних переходах дуже ускладнений. Викликано це діями приватних активістів – перевізників.

У пункті пропуску для автомобільного сполучення «Могилів-Подільський – Отач» молдовська сторона припинила пропуск у напрямку «вʼїзд в Республіку Молдова» товарів 1-24 та 44 груп згідно з українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності з причини відсутності у вказаному пункті пропуску працівників Національного агентства з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова», – зазначили прикордонники.

Як писав AgroPolit.com, страйкарі в Польщі відповіли, за яких умов готові завершити блокаду кордону. Також прикордонники Словаччини поки не блокують кодон з Україною

в