17 листопада 2023, 10:02, Харчова безпека

Голод: Спецпредставник України заявив, що рф необхідно позбавити страшної зброї

Спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх наголосив, що рф необхідно позбавити можливості використовувати голод, як зброю і Україна готова забезпечувати глобальну продовольчу безпеку. Про це він сказав на заході у штаб-квартирі ООН, присвяченому дев’яностим роковинам Голодомору, пише Укрінформ.

Спеціальний представник наголосив, що для забезпечення продовольчої безпеки Україна запустила альтернативний гуманітарний коридор в Чорному морі. Він повідомив, що станом на жовтень тимчасовим шляхом скористалися більше 50 кораблів. Максим Субх зазначив, що до гуманітарної ініціативи Зерно з України приєдналося більше тридцяти міжнародних організацій та країн.

Україна докладе всіх зусиль, щоб не дозволити Росії спровокувати голод у світі. Саме тому Формула миру, запропонована Володимиром Зеленським, містить пункт про продовольчу безпеку. Зараз треба зробити все можливе, щоб відновити ланцюги постачання зерна та сільськогосподарської продукції і врятувати людей, які потребують їжі. Ми повинні позбавити Росію цієї страшної зброї, що називається голод», – наголосив Максим Субх.

Як писав AgroPolit.comВолодимир Зеленський заявив, що Україна відновить поставки агропродукції в Індонезію. Також в окуповану Феодосію прибула рекордна кількість потягів 

в