16 листопада 2023, 09:50, Торгівля

Тарас Висоцький розповів про результати боротьби з тіньовим зерном

Заходи українського уряду по боротьбі з «чорним» зерном дали перші результати, тому вже зараз аграрії можуть отримати пільгове фінансування для ведення бізнесу. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький, пише Інтерфакс-Україна.

За словами заступника міністра, запуск переліку верифікованих аграрних експортерів має сприяти зменшенню кількості аграріїв, які не мають можливостей для продажу врожаю, хоча і готові продавати зерно легально.

Тарас Висоцький відмовився перелічити компанії, які скуповували зернові та олійні культури за готівку, але підтвердив, що такі підприємці пішли з ринку. Заступник міністра наголосив, що уряд почав боротися з «чорним» зерном, щоб повернути ринок в легальні межі.

Ми отримуємо багато звернень від аграріїв щодо чорного зерна та мотивування продажу вирощеного врожаю. Думаю, вже всі відчули, що дуже багато робиться, щоб цього не було. Багато вже пішло, на щастя, тіньових продавців із ринку. Боротьба з тіньовим обігом зерна і недоотриманими фермерами заробітками має допомогти більшій кількості підприємств отримати пільгові кредити. Це також означає, що в аграріїв є більше можливостей продавати офіційно і за кращу ціну», – сказав Тарас Висоцький.

Як писав AgroPolit.com, в Україні запускають реєстр свійських тварин. Також засіювати поля в Україні в 2024 році стане невигідно

в