15 листопада 2023, 14:32, Рослинництво

У Планета Пластик розповіли, наскільки можливий новий ажіотаж навколо зернових рукавів

У 2022 році через повномасштабну війну рф проти України, обстріли агропідприємств та складну логістику виник ажіотажний попит на зернові рукави, що на цьому ринку відбувається зараз розповіли в компанії «Планета Пластик». Про це повідомляє Latifundist.com, посилаючись на Костянтина Ващенкова, генерального директора та співвласника компанії «Планета Пластик».

Він розповів, що у 2023 році компанія вийшла на об’єми виробництва, яких досягла до повномасштабної війни. Костянтин Ващенков додав, що зараз «Планета Пластик» планує збільшити виробництво приблизно в 2 – 2,5 рази, завдяки модифікації обладнання.  Співвласник компанії повідомив, що у виробництві зернових рукавів використовують сировину лідерів полімерної галузі: Qatofin Company, Chevron Phillips Chemicals, DOW, Sabic та Borealis.

В березні 2022 року 90-95% заводу «Планета Пластик» було зруйновано. Ми почали відновлення з вкрай важливого продукту для наших аграріїв — рукавів для зберігання зерна TM Harwell. На початку 2023 року поставили перед собою завдання — постійно мати в наявності 200% об’єму рукавів від потреби ринку. На сьогодні нам це вдається. Кожен аграрій, що звернувся за рукавами або навіть одним рукавом TM Harwell, отримав його відразу», – зазначив Костянтин Ващенков.

Як писав AgroPolit.com, експерт розповів, як зберігати зерно в рукавах і наскільки це вигідно. Також в Україні зростає інтерес аграріїв до зберігання кукурудзи в рукавах

в