15 листопада 2023, 13:27, Торгівля

Індія оголосила про лібералізацію ввезення зерна з України

У Міністерстві сільського господарства і добробуту фермерів Індії звільнили експортерів українських зернових культур від додаткової пені. Про це повідомили у Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Рішенням індійського міністерства Україну внесли у перелік країн, які не використовують фуміганти з метилбромідом для обробки зернових. Тепер українським експортерам не треба сплачувати передбачені місцевим законодавством додаткові платежі та вони можуть експортувати зернові культури, якщо відповідні вантажі знезаражені препаратами, в основі яких міститься фосфід алюмінію.

У відомстві зазначили, що раніше ввезення до Індії українських зернових значно ускладнювали обов’язкові вимоги до зерна. Українська сторона з 2016 року працювала над досягненням домовленості з Індією щодо лібералізації ввезення зерна.

За результатами проведених заходів та переговорів Міністерство сільського господарства і добробуту фермерів Індії включило Україну до переліку країн, які не обробляють зернові фумігантами з діючою речовиною метилбромід (СН3Br), про що Посольство України в Республіці Індія проінформувало Держпродспоживслужбу», – повідомили в службі.

Як писав AgroPolit.comВолодимир Зеленський підвів підсумки роботи українського морського коридору. Також Україна та Британія домовились про знижки на страхування кораблів

в