17 листопада 2023, 16:00, Земля

Окупаційна влада безкоштовно роздає землю в Криму російським військовим

В захопленому російськими окупантами Криму безкоштовні ділянки землі видали 750 учасникам війни, яку розв’язала рф проти України. Про це повідомили у представництві президента України в Автономній Республіці Крим, пише Крим.Реалії.

Раніше глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що російська влада в Криму видала 600 наказів, щодо видачі землі військовим рф, які були учасниками війни проти України.

У грудні минулого року парламент рф у Криму дозволив росіянами, які є учасниками війни безкоштовно видавати землю.

У 2023 році окупаційна влада Криму почала видачу землі росіянам, які воюють проти України. Зараз, за даними російських пропагандистів, 56 га землі, що відноситься до Сакського району розбили на 511 ділянок і підготували для роздачі.

Слід зазначити, що анексія українських Автономної Республіки Крим та міста Севастополя проведена рф у лютому — березні 2014 року і не була визнана міжнародною спільнотою. На анексованих територіях двох регіонів України було створено нові суб'єкти рф.

Усього сформовано близько 800 земельних ділянок у Сакському та Чорноморському районах. Крім того, на завершальному етапі перебуває формування масиву у Ленінському районі», – зазначили в представництві.

Як писав AgroPolit.com, в Україні хочуть уточнити правила розірвання договору оренди землі. Також у Прозорро.Продажі повідомили про дохід від продажу землі.

в