14 листопада 2023, 16:54, Харчова безпека

Зерно з України: Латвія надала 50 тис. євро на ініціативу

У Латвії прийняли рішення про виділення 50 тис. євро на гуманітарну допомогу для найбідніших країн в рамках програми «Зерно з України». Про це повідомили у латвійському уряді.

14 листопада 2023 року Кабінет міністрів Латвії прийняв рішення про виділення 50 тис. євро з держбюджетної програми «Кошти на непередбачені витрати» як внесок на програму гуманітарної допомоги «Зерно з України» .

Україна започаткувала цю програму у 2022 році і в її рамках наразі до чотирьох країн: Сомалі, Ефіопії, Кенії та Ємену поставлено 170 тис. т зерна. В латвійському уряді підкреслили, що війна рф проти України продовжує кризу світового продовольчого забезпечення, особливо в країнах, де вже існує дефіцит продовольства.

Внесок у програму «Зерно з України» підтримає зусилля України у сфері глобальної продовольчої безпеки, що є одним із елементів запропонованої Україною Мирної ініціативи.

Таким внеском Латвія підтримує як Україну, так і країни, куди постачатиметься українське зерно. Залучення до вирішення критично важливих проблем для глобальних партнерів також зміцнює міжнародну репутацію та позитивне визнання Латвії. Це буде другий внесок Латвії в програму «Зерно з України». Також у 2022 році країна надала 50 тис. євро фінансової підтримки.

Як писав AgroPolit.com, корабель Ocean Leo скористався новим українським зерновим коридором. Також обробка зерна морськими портами України збільшилася на 70%

в