14 листопада 2023, 13:25, Логістика/Техніка

Обробка зерна морськими портами України збільшилася на 70%

У 2023 році морські порти України встигли обробити більше 46 млн т вантажів, незважаючи на російські погрози і атаки по експортній інфраструктурі. Про це повідомили в Адміністрації морських портів України.

За підсумками січня і жовтня українські портові оператори обробили об’єм вантажів, який на 5,4 млн т перевищує показники аналогічного періоду 2022 року. Перевалка експортних вантажів у звітному періоді збільшилась до 41,7 млн т. Це на 22,8% перевищує показники минулого року.

Найбільше порти обробили зернових вантажів, яких було 34,9 млн т. Цей показник на 70% перевищує результати аналогічного періоду минулого року. Слід зазначити, що у липні рф вийшла із зернової угоди і почала масовані обстріли портів Одещини. Крім того, ворог почав періодично бомбардувати морські шляхи та комерційні судна.

За підсумками січня-жовтня портові оператори у морських портах України обробили 46,2 млн т вантажів. Це на 5,4 млн т більше, ніж за аналогічний період 2022 р. У звітному періоді, перевалка експортних вантажів зросла до 41,7 млн т (+22,8% у порівнянні з 2022 р). Найбільше портами було оброблено зернових вантажів – 34,9 млн т, це майже на 70% більше, ніж за аналогічний період минулого року», – зазначили в Адміністрації морських портів України.

Як писав AgroPolit.com, польські перевізники не погодились розблокувати кордон після зустрічі з українською стороною. Також між Україною, Молдовою та Румунією прискорять транспортування агропродукції.

в