13 листопада 2023, 12:10, Логістика/Техніка

Розблокування пунктів пропуску: Україна та Польща проведуть переговори на кордоні

На 13 листопада запланована зустріч на польсько-українському кордоні між офіційними представниками двох країн, мета якої – розблокування пунктів пропуску. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У зустрічі мають прийняти участь представники Міністерства інфраструктури обох країн, керівники воєводств, директорат Європейської Комісії з питань мобільності, співробітники українського посольства в Польщі, а також перевізники.

Мінвідновлення України має представляти заступник міністра Сергій Деркач. Він підкреслив, що зараз дуже важливо поговорити з українськими водіями, які застрягли на польському кордоні. Заступник міністра пообіцяв особисто перевірити інформацію із соцмереж щодо проблем із правоохоронцями та неналежних умов для перевізників.

За результатами перемовин Сергія Деркача та державного секретаря Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера, українською стороною вже було вирішено два порушені польськими колегами питання. Йдеться про функціонування смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та оновлення функціоналу системи єЧерга – можливість замінювати водія для пустих вантажівок», – зазначили в міністерстві.

Як писав AgroPolit.com, аграрні розбіжності можуть завадити вступу України до Євросоюзу. Також українські підприємці можуть судитися з польською стороною через збитки.

в