10 листопада 2023, 14:32, Фінанси

Працевлаштування в агросектор людей з інвалідністю: до Ради внесли альтернативний законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували альтернативний законопроєкт про працевлаштування в агросекторі людей з інвалідністю 10185-1. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Цей проєкт закону є альтернативним до законопроекту №10185. Він передбачає внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», якими передбачається встановити, що з 1 січня 2024 року по 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, та протягом трьох років з дня його припинення або скасування отримувачем державної підтримки на поточний рік не може бути суб’єкт агропромислового комплексу, на якого накладалися санкції за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування людей з інвалідністю за попередній рік.

Пропонується також встановити, що зазначені норми не поширюються на агрокомпанії, до яких не звертались особи з інвалідністю для працевлаштування за попередній рік.

На думку авторів, прийняття законопроекту забезпечить стимулювання дотримання агрокомпаніями вимог встановленого нормативу робочих місць для працевлаштування людей з інвалідністю. Норматив передбачає працевлаштування у розмірі 4% середньооблікової чисельності штатних працівників за рік.

Як писав AgroPolit.com, агропідприємців хочуть зобов’язати наймати на роботу людей з інвалідністю. Також експерт розповів, хто у 2023 році має сплачувати земельний податок

в