9 листопада 2023, 14:30, Фінанси

Голова бюджетного комітету повідомила про строки ухвалення бюджету – 2024

У Верховній Раді з оптимізмом сприймають майбутній розгляд державного бюджету – 2024 і очікують, що до кінця поточного тижня документ ухвалять у другому читанні. Про це повідомила голова бюджетного комітету парламенту Роксолана Підласа на телемарафоні.

Вона підкреслила, що голосування за проєкт бюджету має обійтись без несподіванок. Роксолана Підласа пояснила, що скоротити капітальні видатки у Верховній Раді вирішили, щоб більше коштів перенаправити на оборону.

Слід зазначити, що 15 вересня Кабмін затвердив проєкт державного бюджету – 2024. Документ передали на розгляд парламенту. У проєкті №10000 доходи загального фонду оцінено у 1,56 трлн грн, а витрати в 3,1 трлн грн. Згідно з проєктом на агросектор у наступному році планують виділити 4,2 млрд грн.

19 жовтня у Верховній раді держбюджет – 2024 схвалили у першому читанні. Висновки депутатів передали до уряду, де проєкт почали готувати до другого читання.

Ми скоротили практично усі капітальні видатки. Там трохи залишалися кошти на будівництво другої черги музею Голодомору, ми це викреслили, ми також викреслили видатки на ремонт фасадів різних держорганів, збільшили трохи видатки на соціальну допомогу», – зазначила Роксолана Підласа.

Як писав AgroPolit.com, валютну виручку від продажу зерна хочуть повертати через експортні депозити. Також експерт повідомив подробиці про надання компенсацій аграріям за розмінування.

в