9 листопада 2023, 11:06, Харчова безпека

Голова Європейської ради закликав Євросоюз скуповувати зерно в Україні для Близького Сходу

Голова Європейської ради Шарль Мішель запропонував Євросоюзу купувати в України зерно і передавати його на Близький Схід, надаючи продовольство тим, хто цього потребує. Свою заяву він зробив під час виступу в Європарламенті.

Шарль Мішель підкреслив, що Євросоюз може допомогти Близькому Сходу, водночас продовжуючи рішучу підтримку України стільки, скільки буде потрібно. За його словами, обидва регіони потребують постійної участі ЄС. Він запропонував, щоб Євросоюз закуповував зерно в України і відправляв його на Близький Схід.

Шарль Мішель назвав таке рішення потужним жестом солідарності та ефективності, додавши, що ізраїльтяни та палестинці мають право на мирне та стабільне завтра. Голова Європейської ради підтвердив рішучу підтримку України. Шарль Мішель нагадав, що Європейська Рада в грудні вирішить, якими будуть наступні кроки для України для приєднання до ЄС.

Україна в центрі наших пріоритетів. Це також чітке повідомлення, яке ми направили президенту Зеленському, який віртуально приєднався до нас під час нашої зустрічі. Україна робить значний прогрес на шляху до членства в Європейському Союзі. Український народ має бути впевнений, що він має безпечне, процвітаюче та гарантоване майбутнє в Європейському Союзі» – зазначив Шарль Мішель.

Як писав AgroPolit.comУрсула фон дер Ляєн анансувала переговори з Україною про вступ до Євросоюзу. Також польські аграрії не впевнені, що зможуть конкурувати з українськими після вступу України в Євросоюз, через частку орних земель і площу України. 

в