8 листопада 2023, 18:01, Рейдерство

На Київщині представники Держпродспоживслужби наживалися на реєстрації агротехніки

У Київській області судитимуть представників Держпродспоживслужби, яких підозрюють в створенні схеми з одержання хабарів на реєстрації аграрної техніки. Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі.

Фігурантам інкримінують одержання неправомірної вигоди – частина 3 статті 28, та частина 3 статті 368 Кримінального Кодексу України. Правоохоронці в ході розслідування з’ясували, що начальник відділу головного управління Держпродспоживслужби в області, разом із заступником та двома підлеглими створювали штучні перешкоди для компаній та фізичних осіб при поставленні на облік, реєстрації та перереєстрації аграрної техніки.

З власників спецтехніки вимагали хабарі за реєстрацію транспортних засобів, а також видачу документів.

Задля безперешкодного проведення реєстраційних дій транспортних засобів та видачу відповідних документів власники спецтехніки мали сплатити кошти. У ході слідства задокументовано 28 епізодів отримання неправомірної вигоди за реєстрацію комбайнів, тракторів, екскаваторів тощо. Загальна сума хабарів склала 190 тисяч гривень. Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУНП в Київській області», – зазначили в прокуратурі.

Як писав AgroPolit.com, на торгівлі землею Національної академії аграрних наук НАБУ викрила «слугу народу». Також СБУ викрила митників, які блокували вивезення українського зерна до ЄС. 

в