9 листопада 2023, 08:30, Фінанси

Збитки на 140 млн грн: окупанти обстріляли зерносховища в Одеській області

Під час нещодавнього нічного обстрілу російські окупанти обстріляли припортову інфраструктуру і зерносховище на Одещині, завдавши збитків у 143,7 млн грн. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

Під час зазначеного обстрілу російські окупанти атакували Одеську область протикорабельними надзвуковими ракетами Онікс. Фахівці провели обстеження місця обстрілу і зафіксували масштаби втрат. На площі в 4 тисячі квадратних метрів сталося засмічення металевими конструкціями та будівельними відходами.

«Влучання відбулось в зерносховище припортової інфраструктури. Уламками ракет і вибуховою хвилею спричинено пожежу в гаражному кооперативі, пошкоджено кілька багатоквартирних будинків», — повідомили в інспекції.

Слід зазначити, що 16 серпня росіяни двічі атакували Одеську область дронами-камікадзе, основною метою була портова та зернова інфраструктура. У результаті в одному з портів на Дунаї постраждали складські приміщення та зерносховища. Внаслідок російської нічної атаки дронами постраждали два ангари на території річкового порту в Рені на Дунаї. Спалахнули два трактори та шрот у розташованому поблизу складі.

Як писав AgroPolit.com, аграрії на звільнених територіях змушені працювати в збиток. Також аграрні підприємства можуть включити в Реєстр об'єктів критичної інфраструктури.

в