8 листопада 2023, 16:50, Логістика/Техніка

Кількість вантажівок в черзі на польсько-українському кордоні досягла тисячі

Рух на польсько-українському кордоні залишається ускладненим – через страйк перевізників Польщі і близько тисячі вантажних автомобілів очікують дозволу на в’їзд до України. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко на телемарафоні.

Протестувальники оголосили про блокування трьох найбільших пунктів пропуску: «Дорогуськ — Ягодин», «Гребенне — Рава-Руська» та «Корчова — Краківець». Половина вантажівок зібралася у черзі на пропускному пункті «Ягодин».

Андрій Демченко підкреслив, що ситуація може ускладнитися ще більше. Слід зазначити, що організатори протесту пообіцяли пропускати по одній вантажівці на годину. Страйкарі гарантували, що продовжать пропускати легкові автомобілі, автобуси, перевізників  тварин і продуктів, що швидко псуються, вантажі гуманітарного та безпекового характеру.

В Мінвідновлення повідомили, що офіційні вимоги представникам української сторони польські перевізники не передавали. У місцевих ЗМІ з’явилася інформація, що протестувальники скаржаться на надмірну конкуренцію після прийняття рішення Євросоюзом про лібералізацію перевезень між ЄС та Україною.

Польські перевізники планують довготривалу акцію. Ми сподіваємося, що вони припинять такі дії якомога швидше», – зазначив Андрій Демченко.

Як писав AgroPolit.com, два прикордонних пункти залишаються заблокованими. Також польські фермери почали готуватися до конкуренції з українськими.

в