8 листопада 2023, 12:14, Інвестиції

$700 млн для аграріїв: Світовий Банк виділяє допомогу Україні

Світовий банк та Мінагро підписали угоду про виділення кредиту Україні у $700 млн, який надають на підтримку аграрного господарства. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства України.

Мова йде про грантову угоду Мультидонорського трастового фонду допомоги, відновлення, реконструкції і реформування України.

Залучене фінансування планують спрямувати на два компоненти проєкту ARISE:

  • програма «Доступні кредити 5-7-9», розрахована на підтримку аграрного виробництва, а також харчової переробки,
  • грантова допомога для малих сільгоспвиробників, які розводять овець, кіз та корів.

Реалізувати проєкт планують протягом 2023 – 2024 років. Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Сольський висловив подяку за підтримку і співпрацю голові представництва Світового Банку в Україні Геворгау Саркісяну. Сторони домовилися про координацію дій, спрямованих на відновлення агросектору України та підтримку аграріїв.

Реалізація Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE) передбачає надання Україні $700 млн на підтримку сільського господарства», – зазначили в Мінагрополітики.

Як писав AgroPolit.com, аграрії отримали доступних кредитів на 36 млрд грн. Також кредити і гранти від ARISE отримають 90 тис. українських аграріїв.

в