7 листопада 2023, 16:50, Логістика/Техніка

Польські протестувальники назвали дві умови для розблокування кордону

Черга на польсько-українському кордоні через страйк перевізників досягла сотень вантажівок, а три пункти пропуску залишаються заблокованими. Про це повідомляє канал «Ми – Україна».

Пункт пропуску «Краковець – Корчова» працює, але близько 150 вантажівок утворили чергу з української сторони. За словами прикордонників, до початку протестів за ніч через цю ділянку кордону вдавалося пропустити близько 200 фур, а зараз їх – в десять раз менше.

Учасники протесту заявляють про дві основні умови. По-перше, вони вимагають, щоб водії з України знову отримували дозволи для роботи в Євросоюзі. На їх думку, такий підхід дозволить вирішити проблему надмірної конкуренції.

Також перевізники вимагають від України доступу до системи «Шлях». Протестувальники скаржаться на те, що зараз польські водії, які повертаються з України без вантажів, змушені стояти у загальній черзі. Цю проблему протестувальники хочуть вирішити саме через доступ до системи «Шлях».  

До 6-ї ранку було оформлено на в'їзд в Україну 28 транспортних засобів, включаючи вантажі з гуманітарною допомогою. Ми працюємо в звичайному режимі. Все, що нам надають польські колеги, що стосується вантажівок, ми все забираємо», – розповів Василь Рожко, старший зміни прикордонних нарядів пункту пропуску «Краковець».

Як писав AgroPolit.com, Україна не отримала офіційних вимог від польських протестувальників. Також протести перевізників Польщі можуть зірвати експорт української агропродукції до ЄС 

в