7 листопада 2023, 15:40, Торгівля

В Україні почали працювати нові правила митного контролю для імпортерів і експортерів

З 7 листопада в Україні почали діяти нові правила митного контролю експортних та імпортних вантажів. Про це повідомили в Європейській Бізнес Асоціації.

В асоціації підкреслили, що лише невелика кількість компаній змогла отримати спрощення в межах режиму спільного транзиту та авторизованих економічних операторів. Там нагадали, що положення, які надавали право не пред’являти митниці експортний вантаж виключили з Митного кодексу.

В асоціації підкреслили, що експортерам та імпортерам слід враховувати, що через описані вище зміни на митниці можуть утворитися черги в пунктах пропуску, митницях відправлення та призначення.

При митному оформленні представники компаній, які не отримали спрощення, муситимуть доставляти товари у зону митного контролю.

Йдеться про необхідність доставлення товарів у зону митного контролю відповідних митниць. Зі свого боку представники Держмитслужби запевнили щодо готовності до зазначених змін та за необхідності переведення відповідних підрозділів на цілодобовий режим роботи. Держмитслужба буде інформувати про створені безкоштовні зони митного контролю, на яких можна буде здійснювати пред’явлення митниці та декларування і пломбування експорту без необхідності сплати послуг митного терміналу», — зазначили в асоціації.

Як писав AgroPolit.com, в Україні за перший день роботи системи верифікації експортерів у Державному аграрному реєстрі зареєстрували близько тисячі заявок. Також валютну виручку від продажу зерна хочуть повертати через експортні депозити

в