5 листопада 2023, 11:05, Тваринництво

В Україні запускають реєстр свійських тварин

Уряд ухвалив рішення про створення в Україні Єдиного державного реєстру свійських тварин. Про це повідомили на спільному брифінгу представники Мінцифри та Мінагрополітики.

Автори ініціативи зазначили, що реєстрація тварин стане безкоштовною. Вони підкреслили, що такий підхід дозволить всім громадянам зареєструвати домашніх улюбленців, незалежно від власних фінансових можливостей.

На даному етапі проєкт є експериментальним і добровільним.

Заступник голови Мінагрополітики Денис Башлик підкреслив, що рішення дозволить припинити монополію державних ветеринарних лікарів у питанні реєстрації та ідентифікації домашніх улюбленців. Відтепер відповідні послуги можуть надавати приватні ветеринарні лікарі. В електронному реєстрі міститься інформація про вакцинацію і стерилізацію тварин, а також їх опис.

Після прийняття постанови першим кроком буде реєстр. Потім можна буде реєструватися. Коли реєстр буде достатньо наповненим, можна буде говорити про ветеринарний паспорт у "Дії". Я бачу, яка велика кількість власників домашніх тварин хочуть, щоб з'явився паспорт домашніх тварин, бо це все спрощує», – сказав керівник розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.

Як писав AgroPolit.com, українським молочникам не вистачає сировини. Також Тарас Висоцький розповів про скорочення посівів озимих і результати зернового коридору.

в