3 листопада 2023, 13:22, Логістика/Техніка

Посол розповів, що робить українська сторона для вирішення проблеми з блокадою кордону Польщі

Українська сторона намагається знайти компроміс, який би влаштував польських перевізників, а представники польської влади продовжують їх переконувати відмовитись від блокування руху вантажівок на кордоні України та Польщі. Про це заявив посол України в Польщі Василь Зварич на телемарафоні.

За його словами, наразі польським перевізникам намагаються пояснити, що їх вимоги нереалістичні і знайти компроміс. Василь Зварич розповів, що перевізники висувають вимоги польській владі, Україна, в свою чергу, підтримує контакт з польськими відомствами, а також Люблінським і Підкарпатським воєводствами, оскільки вони проводять переговори з протестувальниками.

Слід зазначити, що польські перевізники вирішили перенести блокади з 3 на 6 листопада.

Ми справді сподіваємося, що вдасться дійти порозуміння з польськими перевізниками. Оскільки всі усвідомлюють, що такі форми протесту, блокування кордону шкодять нам усім, і Україні, і Польщі, і польському, й іноземному бізнесу. Оскільки вони суперечать правовому полю і нашим взаємним зобов'язанням між Україною та ЄС, наприклад пропозиція відновити дозволи на міжнародні автоперевезення. Нагадую, що діє угода з ЄС, яка скасувала такі дозволи на двосторонній основі» – зазначив Василь Зварич.

Як писав AgroPolit.com, польські перевізники відтермінували страйк на українському кордоні. Також польські перевізники вирішили перекрити пункт пропуску Ягодин – Дорохуськ.

в