2 листопада 2023, 15:47, Торгівля

Польські перевізники відтермінували страйк на українському кордоні

Польські перевізники вирішили перенести початок блокади трьох пунктів пропуску на кордоні України і Польщі – Дорогуськ – Ягодин, Гребенне – Рава Руська, Корчова –Краківець. Про це повідомив організатор протесту поблизу пункту пропуску Корчова – Краківець Томаш Борковський, пише Укрінформ.

Він розповів, що польські перевізники офіційно зареєстрували акцію протесту в органах влади Польщі до 3 січня наступного року. Співорганізатор додав, що перевізники планують блокувати проїзд вантажівок, відкриваючи шлях для військової та гуманітарної допомоги.

Томаш Борковський наголосив, що польські перевізники не мають нічого проти українців, але хочуть домогтися рівних прав для всіх. Співорганізатор страйку додав, що вимоги протестувальників вже передали у Міністерство інфраструктури Польщі.

Блокада розпочинається 6 листопада. Ми хотіли б взагалі не організовувати цю блокаду. Якщо буде виконано наші вимоги, то ми не протестуватимемо. Проте, не видно, що з нами хтось хоче розмовляти. Наші водії у порожніх вантажівках чекають на виїзд з України по 10-12 днів. Йдеться не лише про українців, але також турків, грузин, росіян, білорусів. Усі транспортні засоби, які потраплятимуть на кордон, пропускатимуться за стандартною процедурою», – зазначив Томаш Борковський.

Як писав AgroPolit.comпольські перевізники вирішили перекрити пункт пропуску Ягодин – Дорохуськ. Також Мінвідновлення отримало повідомлення щодо підготовки блокади пропускних пунктів на кордоні Польщі та України та виступило ініціатором зустрічі із офіційними польськими представниками, а також представниками Єврокомісії для вирішення проблеми. 

в