2 листопада 2023, 14:36, Харчова безпека

Nestle визнали спонсором війни

НАЗК додало у перелік міжнародних спонсорів війни корпорацію Nestle – одного з найбільших виробників харчових продуктів у світі, через її співпрацю з рф. Про це повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Nestle є виробником корму для домашніх тварин, дитячого харчування, молочних продуктів, морозива, шоколаду, мінеральної води та розчинної кави. Корпорація об’єднує дві тисячі брендів, а до її основних торгових марок належать Nestea, Nesquik, Nescafе та KitKat.

В рф у корпорації нарахували сім підприємств. В НАЗК підкреслили, що зараз в росії близько семи тисяч співробітників продовжують працювати на Nestle. На ринку країни агресора корпорацію представляє підрозділ «Нестле Россия».

Попри російську агресію, Nestle продовжує працювати в РФ, постачати товари агресору та розширювати свою російську виробничу базу. Попри те, що прибуток від російського ринку становить лише трохи більше 2% від діяльності всього Nestle, компанія і досі не наважилася вийти з ринку держави-терориста. Nestle пояснюють це необхідністю забезпечення населення росії товарами першої необхідності, а також турботою про своїх російських співробітників. Проте полиці російських магазинів досі переповнені їхньою продукцією», – зазначили в агентстві.

Як писав AgroPolit.com, на Волині інвестують $40 млн у вермішелевий завод. Також Nestlе та Zernari впроваджують регенеративні практики сільського господарства.

в