2 листопада 2023, 12:15, Інвестиції

Японія почала співпрацю з Україною для відновлення агросектору

В Україні провели засідання українсько-японської робочої групи, присвячене відновленню аграрного господарства. Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Він обговорим відновлення агросектору України з Генеральним директором Бюро з експорту та міжнародних справ Міністерства сільського, лісового господарства та рибальства Японії Мідзуно Мамайосі, а також директором Європейського відділу Бюро торгової політики Мінекономіки Японії Ватанабе Масаші.

Маркіян Дмитрасевич підкреслив, що українська сторона вдячна за допомогу, яку надає японський уряд. Представники Японії поділилися власними ідеями щодо підтримки агросектору України та його відбудови в умовах війни.

Учасники зустрічі домовилися про співпрацю у відновленні агросектору України і залученні до цього японських виробників аграрної техніки.

Ми готові розглядати конкретні заходи співпраці, зокрема в галузі сільськогосподарського машинобудування, з використанням японських технологій, здійснювати обмін інформацією за сприяння й участі японських компаній в безпосередній відбудові України, та аграрного сектору зокрема, та хотіли б максимально активно використати набутий у співпраці з вами досвід», – зазначив Маркіян Дмитрасевич.

Як писав AgroPolit.comСвітовий банк обіцяє надати підтримку 90 тис. аграріям України. Також Міністри торгівлі G7 засудили атаки рф по зерновій інфраструктурі України.

в