3 листопада 2023, 08:30, Логістика/Техніка

Наталія Гуменюк розповіла, як відсутність міжнародних гарантій відобразилась на роботі зернового коридору

Навігація у Чорному морі продовжується, незважаючи на відсутність додаткових гарантій від міжнародних партнерів, тому запущений Україною зерновий коридор працює. Про це повідомила речник Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк на телемарафоні.

Вона підкреслила, є забезпечення Силами оборони, і, незважаючи на ті загрози, які ворог продовжує демонструвати з урахуванням застосування тактичної авіації, робота не припиняється.

Слід зазначити, що Україна та Латвія випробували новий зерновий коридор, який дозволяє транспортувати українське зерно до портів країн Балтії за допомогою залізниці. У місцевому порту розвантажили тестові поїзди з українським зерном. Туди доставили 1423 т ріпаку, для транспортування якого знадобилося 54 контейнери. Вони спочатку прибули з України до Каунаського інтермодального залізничного терміналу. Там їх перемістили на платформи.

Україна продовжує навігацію у Чорному морі, а Росія не може тиснути так, як того хотіла. І працює навігаційний коридор, незважаючи на те, що додаткових гарантій від міжнародних партнерів немає. На сьогоднішній день робиться Силами оборони все для того, щоб коридор функціонував, навігація здійснювалася, а загроза була мінімізована», – зазначила Наталія Гуменюк.

Як писав AgroPolit.com, експорт зерна новим зерновим коридором наближається до 1,5 млн т. Також засіювати поля в Україні в 2024 році стане невигідно

в