1 листопада 2023, 14:32, Торгівля

Атаки на порти: окупанти за місяць знищили 280 тис. т зерна

За останній місяць в ході атак російських окупантів на українські порти, вони знищили 280 тис. т зерна. Про це повідомила посол Великої Британії в ООН Барбара Вурвод, пише УНН.

Свою заяву посол зробила на останньому брифінгу Радбезу ООН, який присвятили гуманітарній ситуації в нашій країні. Барбара Вурвод підкреслила, що рф має припинити вторгнення в Україну, яке є незаконним, а припинення атак залишається єдиним способом для захисту глобальних продовольчих ринків. Посол додатково наголосила, що росія повинна покласти край стражданням народу України

Слід зазначити, що російські окупанти створили власну версію зернового коридору в окупованому Бердянську. Через місцевий порт вони вивозять зерно, яке вкрали в захоплених населених пунктах південної частини України.

За інформацією міського голови Мелітополя, росіяни планують щомісяця вивозити близько 150 тис. т зернових через порт окупованого Бердянська. Барбара Вурвод підкреслила, що знищене за місяць росіянами зерно дозволило б протягом року годувати мільйон людей.

Атаки росії на українські порти та зернову інфраструктуру знищили понад 280 тис. т зерна за місяць, цього достатньо, щоб прогодувати більше мільйона людей протягом року», — зазначила Барбара Вурвод.

Як писав AgroPolit.com, 60% скарг до Офісу протидії рейдерству стосуються оренди землі. Також Уряд закликали відмовитись від рішення, яке може знищити велику частину порядних експортерів.

в