31 жовтня 2023, 13:21, Держпідтримка

Світовий банк обіцяє надати підтримку 90 тис. аграріям України

Світовий банк почав реалізацію екстреного проєкту підтримки України у відновленні сільського господарства ARISE, який передбачає надання допомоги 90 тис. аграріям у залученні грантів та пільгового кредитування. Про це повідомили у Світовому банку, пише Укрінформ.

Фінансування проєкту включає позику Світового банку на $230 млн із фонду ADVANCE Ukraine, який підтримує уряд Японії. Ще проєктом передбачено фінансування гранту у $320 млн з фонду URTF. Проєкт передбачає і залучення додаткового фінансування на $150 млн, які надійдуть, як тільки донори та Світовий банк отримають такі кошти.

Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані підкреслила, що проєкт ARISE має допомогти тисячам фермерських господарств України в умовах війни.

Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України ARISE сприятиме доступу агровиробників до пільгового фінансування у 2023 та 2024 роках. Проєкт допоможе фермерам мобілізувати близько $1,5 млрд оборотного капіталу. Малі фермерські господарства отримають гранти на сільськогосподарське виробництво», – зазначили у Світовому банку.

Як писав AgroPolit.com, ЄС може укласти угоду про постачання українського зерна до Єгипту. Також міністри торгівлі G7 засудили атаки рф по зерновій інфраструктурі України

в