30 жовтня 2023, 12:11, Логістика/Техніка

За перевезенням зерна на найбільшому пропускному пункті почали стежити камери

Камери автофіксації розмістили на вантажному пропускному пункті «Ягодин-Дорогуськ» і вже розпочалося їх тестування. Про це повідомили в Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

Завдяки камерам планують перевіряти реєстрацію вантажівок з агропродукцією у системі єЧерга. Відповідно до алгоритму, водій на вантажівці має під’їхати до пункту пропуску, там камера в автоматичному режимі зчитає номери автомобіля, відбудеться перевірка на наявність машини в системі єЧерга, а на екрані водій отримає повідомлення про зелене світло для в'їзду в пункт пропуску.

Якщо автівки в системі немає про це водій також отримає повідомлення. На тестування системи знадобиться кілька тижнів.

Перетин кордону буде ще прозорішим: на найбільшому вантажному пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» розпочали тестувати камери автофіксації. Це потрібно для того, щоб перевірити реєстрацію транспортних засобів у системі єЧерга. На випадок відключень світла чи перебоїв зі звʼязком є резервне живлення та старлінки. Тестування планується завершити за кілька тижнів: тоді камери запрацюють повноцінно. Паралельно обстежуються ще 15 пунктів пропуску щодо того, чи можна там встановити таке обладнання», – зазначили в міністерстві.

Як писав AgroPolit.com, Україна запроваджує жорсткі перевірки для трейдерів зерна. Також морським зерновим коридором скористалися більше 60 кораблі.

в