29 жовтня 2023, 13:52, Логістика/Техніка

Морським зерновим коридором скористалися більше 60 кораблів

Кількість заходів кораблів до українських портів новим зерновим коридором перевищила шістдесят. Про це розповів речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук на телемарафоні.

Він підкреслив, що ситуація з загрозами через мінування ворогом акваторії Чорного моря залишається стабільною. Дмитро Плетенчук додав, що українські військові продовжують забезпечувати безпеку цивільного судноплавства.

Слід зазначити, що 26 жовтня з’явилися повідомлення про призупинення чорноморського зернового коридору через високий рівень загрози від російської авіації. У консалтинговій компанії Barva Invest заявили, що адміністрація морських портів України на 26 жовтня затвердила обмеження.

Незабаром вийшла заява від Міністерства відновлення України, у якій інформацію про тимчасове закриття коридору спростували. Там підкреслили, що маршрути, які встановили Військово-морські сили, залишаються дійсними.

В міністерстві також зазначили, що коридор запустили в надскладних умовах повномасштабної війни, тому при його роботі враховують погодні умови та військову обстановку.

Наближаємося до відмітки у 1,5 мільйона тонн, які вже перевантажили цим коридором», – зазначив Дмитро Плетенчук.

Як писав AgroPolit.com, продовольство необхідно захистити від впливу війни. Також аграрії на звільнених територіях змушені працювати в збиток.

в