27 жовтня 2023, 16:53, Харчова безпека

Володимир Зеленський підтвердив, що зерновий коридор працює

Президент Володимир Зеленський заявив, що тимчасовий зерновий коридор у Чорному морі не зупинявся і він продовжить працювати, незважаючи на постійні погрози судноплавству, які надходять від рф. Це питання головнокомандувач обговорив телефоном з прем'єром Великої Британії.

Володимир Зеленський підкреслив, що зараз цивільні кораблі продовжують рух у порти Великої Одеси. Президент підкреслив, що зерновий коридор функціонує завдяки захисту Військово-морських сил Збройних сил України, а також партнерів, які діють у нейтральних водах

Слід зазначити, що 27 жовтня рух на вихід з одеських портів почали три корабля. Ще три судна прямують до України, використовуючи зерновий коридор. Раніше Міністерство відновлення України розповсюдило заяву, де спростувало інформацію про призупинення роботи зернового коридору, створеного Україною в Чорному морі. У відомстві підкреслили, що прийом кораблів в українських портах продовжується.

Зараз ворожі кораблі перебувають в Чорному морі, але єдиний ракетоносій знаходиться біля берегів Криму.

Я повідомив Ріші про дії Росії в Чорному морі, які загрожують цивільному судноплавству. Український зерновий коридор продовжить працювати, попри все», — сказав Володимир Зеленський.

Як писав AgroPolit.comНаталія Гуменюк прокоментувала ситуацію з зупинкою морського зернового коридору. Також в Мінінфраструктури спростували заяви про блокування зернового коридору

в