27 жовтня 2023, 15:46, Харчова безпека

Аграрні підприємства можуть включити в Реєстр об'єктів критичної інфраструктури – експерт

Реєстр об'єктів критичної інфраструктури включає підприємства, яким необхідний посилений захист від ворожих ракетних атак і туди можуть включити аграрні підприємства. Про це повідомив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, бригадний генерал Юрій Щиголь, пише Фокус.

Зазначені підприємства отримують пріоритет при забезпеченні електроенергією у випадку блекаутів. Крім того, у них є можливість на бронювання співробітників від мобілізації. Підприємствам критичної інфраструктури держава також в пріоритетному порядку допомагає з закупівлею обладнання, яке необхідне для захисту від окупантів.

Щоб підприємство включили в Реєстр критичної інфраструктури, воно має відповідати критеріям, вказаним в урядовій постанові №1109.

Ідеться про об'єкти, які забезпечують життєво важливі функції та надають відповідні послуги. Наприклад, аграрні підприємства забезпечують людей продовольством. Аграрії, які цього літа й осені зазнавали масових обстрілів росіян, цікавилися, як потрапити до Реєстру. Це можна зробити тільки через секторальні органи. У випадку аграріїв потрібно звертатися до Мінагрополітики», — зазначив Юрій Щиголь.

Як писав AgroPolit.comУкрзалізниця обіцяє з 1 листопада пришвидшити свої зерновози. Також морський зерновий коридор відновив роботу.

в