27 жовтня 2023, 09:57, Логістика/Техніка

В Мінінфраструктури спростували заяви про блокування зернового коридору

Інформація про скасування чи непрогнозовану зупинку українського морського коридору, яким рухаються цивільні кораблі з зерном та іншою продукцією не відповідає дійсності. Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Там підкреслили, що у портах Великої Одеси продовжують прийом кораблів, які пройшли коридором. За інформацією відомства, наразі в портах Південний, Чорноморськ та Одеса 23 корабля знаходяться під завантаженням.

Слід зазначити, що на 23 жовтня Україна експортувала тимчасовим морським коридором майже 700 тис. т зерна до Африки та Європи. 25 жовтня з’явилася інформація про необґрунтоване блокування руху кораблів по морському коридору. Експерти тоді заявили, що подібна зупинка кораблів в портах може завдати колосальних збитків державному бюджету та українським аграріям.

Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами. Враховуючи, що коридор було впроваджено в надскладних умовах військової агресії росії, його функціонування відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов. Всього коридором на вхід скористалося 51 судно. 33 судна експортувало понад 1,3 млн тонн української агропродукції та інших вантажів», – зазначили в міністерстві.

Як писав AgroPolit.comНаталія Гуменюк прокоментувала ситуацію з зупинкою морського зернового коридору. Також через активність військових літаків рф Україна призупинила роботу зернового коридору.

в