26 жовтня 2023, 14:37, Логістика/Техніка

Через активність військових літаків рф Україна призупинила роботу зернового коридору

Україна призупинила дію нового морського зернового коридору, причиною чого стала загроза з боку військових літаків рф. Про це повідомляє Barva Invest

В компанії розповіли про те, що рух кораблів тимчасово припинили, як на вхід так і на вихід. Там зазначили, що тимчасова заборона поки стосується тільки 26 жовтня, але її можуть продовжити.

За інформацією аналітиків, фактичне призупинення роботи коридору діяло вже два дні за вказівкою військових. Українські захисники підтвердили посилення в районі Чорного моря російської військової авіації.

Речниця Об’єднаного координаційного центру Південного оперативного командування Наталія Гуменюк зазначила, що тактична авіація рф показує підвищену активність над Чорним морем, поруч з морським торговельним шляхом.

За словами експертів, метою такої поведінки російських окупантів може бути перешкоджання руху кораблів і дискредитація Збройних Сил України. Аналітики нагадали, що неочікувані обмеження призводять до простоїв кораблів.

Протягом кількох днів не спостерігалося наближення російських літаків до морських транспортних шляхів. Однак зрештою вони активізувалися і скинули чотири вибухові пристрої», – зазначила Наталія Гуменюк.

Як писав AgroPolit.comШляхи солідарності допомагають Україні інтегруватися до Євросоюзу. Також Молдова, Румунія та Україна хочуть створити сухопутний зерновий коридор

в