25 жовтня 2023, 16:56, Торгівля

Україна починає експортувати м’ясо птиці до Кувейту

Для українських експортерів відкрили ринок Кувейту, куди вони відтепер зможуть постачати м’ясо птиці, а також продукти з нього вітчизняного виробництва. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Відповідну форму міжнародного сертифікату вже оприлюднили на сайті відомства. Для початку експорту підприємцю необхідно буде підготувати відповідні документи. У Держпродспоживслужбі зазначили, що саме компанія, яка експортує аграрну продукцію відповідає за її безпечність та відповідність вимогам країни призначення.

В свою чергу Держпродспоживслужба має контролювати цей процес. Слід зазначити, що на першому етапі експортер має надати запит на торгівлю відповідною продукцією у територіальне представництво Держпродспоживслужби, в залежності від місця реєстрації його компанії.

Раніше продукцію українського тваринництва допустили на ринки Північної Македонії та Азербайджану.

Ще одна хороша новина для вітчизняних виробників. Держпродспоживслужбою в тісній співпраці з МЗС відкрито новий ринок для збуту продуктів українського виробництва, а саме м'яса птиці та продуктів з нього до Держави Кувейт. Із переліком обов'язкових документів, можна ознайомитись в розділі Вимоги країн світу» – зазначили в Держпродспоживслужбі.

Як писав AgroPolit.com, Україна зможе експортувати до Албанії молочні продукти. Також Ольгу Шевченко замінили на посаді т. в. о. голови Держпродспоживслужби

в