25 жовтня 2023, 15:48, Логістика/Техніка

Молдова, Румунія та Україна хочуть створити сухопутний зерновий коридор

Офіційні представники України розпочали переговори з колегами із Молдови та Румунії щодо запуску зернового коридору, який має пройти між українським пунктом пропуску Рені, молдавським Джюрджюлешти і румунським Галац. Про це повідомили в Центрі транспортних стратегій.

Розробники нового маршруту стверджують, що він має прискорити рух товарів з України та експорт агропродукції. Запуск сухопутного зернового коридору обговорили заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, державний секретар Міністерства інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдови Мірча Паскалуце та державний секретар транспорту та інфраструктури Румунії Іонел Скріоштяну.

Пропозиція запровадити "зелений коридор" включає низку заходів для всіх трьох країн. У першу чергу йдеться про спільний контроль між Україною та Молдовою та скоординований контроль між Молдовою та Румунією. Завдяки цьому рішенню ми зможемо зменшити кількість зупинок для вантажівок та відповідно пришвидшити контроль. Глобально це рішення дозволить вирішити питання комплексного розвитку інфраструктури на україно-молдавсько-румунському кордоні», – зазначив Сергій Деркач.

Як писав AgroPolit.comБолгарія хоче дозволити ввезення українського соняшнику. Також Володимир Зеленський розкрив подробиці роботи нового зернового коридору

в