25 жовтня 2023, 14:33, Рослинництво

Агропідприємців хочуть зобов’язати наймати на роботу людей з інвалідністю – законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №10185, який має зобов’язати агропрідприємців приймати на роботу людей з інвалідністю, зокрема набутою на війні. Про це повідомляє AgroPolit.com

Документ передбачає:

  • під час дії правового режиму воєнного стану та протягом трьох років з дня його припинення або скасування забороняється надавати будь-який вид державної підтримки, який передбачений Законом України «Про державну підтримку сільського господарства України», суб’єктам агропромислового комплексу, які не виконують свої законні обов’язки – нормативи робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

На думку авторів, цей законопроект стимулюватиме виконанню суб’єктами агропромислового комплексу вимог щодо дотримання кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, в тому числі внаслідок війни, з боку таких суб’єктів, а також швидшій та якіснішій реінтеграції осіб з інвалідністю у цивільне життя.

В пояснювальній записці сказано, що в умовах війни можуть виникати складнощі з оперативним задоволенням кадрових потреб у водіях, електромонтерах, слюсарах, машиністах та інших працівниках, необхідних агросектору.

Як писав AgroPolit.com, в Україні пропонують передбачити додаткові підстави для відмови в митному оформленні зернових. Також в Україні хочуть спростити оформлення оренди землі в електронній формі.

в