25 жовтня 2023, 12:11, Торгівля

Експорт сої та кукурудзи до Китаю: прийом документів продовжили

У Держпродспоживслужбі України вирішили подовжити строк подачі документів, що підтверджують проходження фітосанітарних процедур на місцях вирощування та зберігання сої та кукурудзи для експорту їх в Китай. Про це повідомили у відомстві.

Після проходження відповідних процедур підприємця мають включити в Перелік осіб, що планують експорт кукурудзи та сої до КНР, а відповідні площі до Переліку місць зберігання, з яких планується експорт.

Рішення прийняли на засіданні Координаційної ради з питань логістики в сільському господарстві. Документи, які підтверджують фітосанітарну перевірку місць вирощування та зберігання сої та кукурудзи необхідно до 1 листопада 2023 року надіслати на електронну адресу info@dpss.gov.ua.

Раніше 16 жовтня назвали кінцевою датою надання документів. У Держпродспоживслужбі пояснили, що формують відповідні переліки, щоб виконати вимоги Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи та сої з України до КНР.

Повідомляємо також, що підставами для прийняття рішення про відмову у видачі фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт є невідповідність об’єктів регулювання вимогам фітосанітарних заходів країни-імпортера», – зазначили в Держпродспоживслужбі.

Як писав AgroPolit.com, Україна зможе експортувати до Албанії молочні продукти. Також Ольгу Шевченко  замінили на посаді т. в. о. голови Держпродспоживслужби.

в